Mannen aangehouden voor oplichting na 'dakgoot schoonmaken'

zondag 19 maart 2017

Purmerend - De politie heeft vrijdag twee mannen aangehouden wegens oplichting. De mannen zijn 34 en 35 jaar en komen uit Den Bosch. Zij probeerden inwoners op listige wijze geld afhandig te maken.

De politie hield het tweetal aan, nadat zij inwoners van Purmerend hadden opgelicht.

Beide verdachten kwamen bij mensen aan de deur en boden hun diensten aan. Deze diensten bestonden uit dakwerkzaamheden. De mannen spraken van tevoren een prijs af met bewoners en nadat zij op het dak waren geweest, vertelden ze dat zij een insectenplaag (boktorren) op het dak hadden aangetroffen en dat zij deze insecten direct moesten verwijderen in verband met de ernstige schade die deze boktorren aan het huis toe zouden brengen. De verdachten toonden hierbij o.a. foto’s van de insectenlarven op het dak.

De ongeruste bewoners betaalden de mannen vervolgens een groot bedrag om de insecten te laten verwijderen.

Het tweetal is aangehouden en ingesloten en de politie roept mensen op die ook door dit soort praktijken gedupeerd zijn, om zich te melden bij de politie.

 

Herkent u bovenstaand verhaal en bent u zelf ook de dupe geweest van een soortgelijk incident? Belt u dan s.v.p. met de recherche in Purmerend via tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

 

20170543330.

bron: politie.nl | Categorie: fraude


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Noordbeemster | 112 alarmeringen Noordbeemster | Goedkoop Tanken in Noordbeemster | Supermarkten in Noordbeemster | Weerbericht Noordbeemster